audio problems.

  Peter C 20:32 08 Sep 05
Locked

when anything audio wise happens on the computer, the audio stutters really bad, as if im asking the computer to run a million programs whilst playing an mp3 although it is JUST windows xp and media player running.

my system:
packard bell imedia
pentium 4 2.53ghz
480mb ram ? is this right - its what system info says. i thought i had 512.
80gb HD, 63gb free.
EXTERNAL SOUND CARD, sound blaster extigy.

i had to reformat the hard-drive last week and re-install my programs. i kept it to a minimal to try to save on system resources as i use this computer for music production!

anyone have a clue? thanks!

  Totally-braindead 20:38 08 Sep 05

After you formatted did you then install the motherboard drivers next?

  GaT7 20:40 08 Sep 05

Go to click here & enter SID6516 in the box & press the Search button. You'll get a troubleshooting/optimising list to work through.

If I find a troubleshooting guide specifically for the Extigy I'll be back to post it. In the meantime work with the above list of tips. Good luck, G

  Stuartli 20:42 08 Sep 05

If your motherboard has a Via chipset this link may help:

click here

See the "PCI Latency" patch for VIA chipsets section.

  GaT7 20:43 08 Sep 05

USB Sound Blaster Extigy - Information and Troubleshooting: click here & enter SID5828 in the box & press the Search button. G

This thread is now locked and can not be replied to.

Best phone camera 2016/2017: Galaxy S7 vs iPhone 7 vs Google Pixel vs HTC 10 Evo vs OnePlus 3T vs…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

The Pantone Colour of the Year 2017 is Green

Super Mario Run preview | Hands-on first impressions of Super Mario Run: Mario's iPhone & iPad…