Aopen AK-600GN doesnt detect hard drive

  little boo 16:54 22 Aug 04
Locked

Up graded PC with Aopen AK77-600GN xp3000+
connected existing hard drive, visible on front screen will not boot up. All fans etc working correctly. Do not want to reinstall XP, tried another old hard drive tried to install XP hard disc not found. Any ideas.

  Fruit Bat /\0/\ 19:21 22 Aug 04

Check BIOS boot devices is IDE hard disc selected as 1st option?

  cream. 19:55 22 Aug 04

What a lovely board you have.

The default settings in the bios should be to boot from IDE and SATA. Check the settings in intergrated peripherals \ onchip IDE device \ onchip serial ATA. The setting must be either disabled or auto. Make sure it's not on SATA mode.

Also in onchip IDE device, check that

IDE block mode is enabled

the onchip primary IDE device is enabled

then the next 4 IDE devices are on auto

then check the settings for the secondary IDE device, they should match those above.

  little boo 17:09 23 Aug 04

The above solutions did not work. The sata screen as shown in online hand book was not there. I also didnot have the led on the hard drive lighting up. I have put the old mother board in and everything works ok. Could incorrect wiring to the front panel stop the PC booting?

This thread is now locked and can not be replied to.

How to get Windows 10 for free | How to install Windows 10: There is still a way to avoid paying…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Alex Chinneck’s giant ice cube Christmas tree at Kings Cross

Apple rumours & predictions 2017: The iPhone 8, new iPads, and everything else you should expect fr7…