Another Failed SP3 Install

  dogbreath1 20:48 13 Jun 08
Locked

Crikey, this beast really is hit or miss.

Current score, successes- 3 failures- 2!!

Latest failure, C.WINDOWS\$NTServicePackUninstall$\reg00161 (access denied)

followed by, after opting to ignore this, 'Service Pack 3 Setup...Access denied'.

Ideas, anyone?

TIA

db.

  Fruit Bat /\0/\ 21:46 13 Jun 08

Your anti virus / antispyware may be blocking access to the registry.

1. Make a backup of your registry.

2. Download and install subinacl.exe.
click here

3. Create a file called reset.cmd with Notepad. Copy the text below into the file reset.cmd and run reset.cmd with administrative rights (it may take a LONG time):

cd /d "%ProgramFiles%\Windows Resource Kits\Tools"
subinacl /subkeyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /grant=administrators=f /grant=system=f
subinacl /subkeyreg HKEY_CURRENT_USER /grant=administrators=f /grant=system=f
subinacl /subkeyreg HKEY_CLASSES_ROOT /grant=administrators=f /grant=system=f
subinacl /subdirectories %SystemDrive% /grant=administrators=f /grant=system=f
subinacl /subdirectories %windir%*.* /grant=administrators=f /grant=system=f
secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

4. Reboot at SAFE MODE and try install SP3 again.

  woodchip 21:50 13 Jun 08

Took it off my main computer

  dogbreath1 00:14 14 Jun 08

Thanks for that, will try (on my Mum's PC) very soon.

Cheers,

db.

  dogbreath1 21:10 16 Jul 08

It's been quite a while since Fruit Bat /\0/\'s advice was posted here. I've been busy and have just got round to trying it out until today.

In a nutshell, it worked fine.

Tbh, I didn't go for the Safe Mode install. I was fairly confident that the registry modifications were probably all that were required. I must admit to disabling Teatimer, but apart from that, I proceeded as per the advice.

Thanks very much for the pointer. I am indebted! ;)

  dogbreath1 17:16 17 Jul 08

After disabling Avast and ZoneAlarm, the final one of five XP machines decided it would let me update it to SP3.

Oh joy!

Judging by the numerous threads on this subject, it seems quite a few guys are not finding the update to be straightforward!!

  katkins 17:21 17 Jul 08

I had this problem initially with SP3 just over 2 weeks ago. Even though I disabled both the firewall and Antivirus beforehand, it still wouldn't fully instal.

As it happened, I needed to do a OS recovery and then it installed OK.

  woodchip 17:45 17 Jul 08

Lost my Printer, until I removed it

  woodchip 17:45 17 Jul 08

That should read Printers

This thread is now locked and can not be replied to.

Intel Coffee Lake 8th-gen Core processors release date rumours

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Framestore’s haunting post-WWII title sequence for new BBC series SS-GB

Best iPhone games 2017 | Best iPad games 2017: 162 fantastic iOS games that you need to play right…