//some 3rd party need geo

abit kv-81

  alan2k1 20:16 05 Oct 05
Locked

i am tryin to install a brand new abit kv-81 mother board it does not recognise any ide drives ..hard drive or cd/dvd roms

i have double checke that cables, you cante get them the wrong way

auto detect in bios finds nothing

am i missing something here ?


thanks

alan

  De Marcus™ 20:20 05 Oct 05

Have you ensured the jumpers are set correctly on the back of the drives?

  alan2k1 20:22 05 Oct 05

thanks yes they are set correctly

  De Marcus™ 20:23 05 Oct 05

And the long part of the ide cable is plugged into the mobo whilst the short part with two connectors is plugged into the drives which also have power cables plugged?

  De Marcus™ 20:23 05 Oct 05

...in

  alan2k1 20:24 05 Oct 05

yes the motherboard is a replacement 4 a perfectly working system

  De Marcus™ 20:26 05 Oct 05

In that case your mobo might be duff. Are you getting the monitor to switch on and do you have access to the bios?

  Fruit Bat /\0/\ 20:29 05 Oct 05

Check IDE controller enabled in BIOS

  alan2k1 20:33 05 Oct 05

thanks just checked that and yes it is so still no luck

  De Marcus™ 20:35 05 Oct 05

are the drives recognised by the bios at all?

  Fruit Bat /\0/\ 20:36 05 Oct 05

Power plug to drive? easy to forget.

This thread is now locked and can not be replied to.

What is Google Allo? What is Google Duo? Google Allo UK release date rumours and features: Google…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

These clever designs help visualise a complex intelligence tool

iOS 10 troubleshooting tips: Simple fixes for the most common iOS 10 problems, from network…