abit ag8 motherboard problems

  lee25 00:57 08 Oct 07
Locked

when trying to boot the pc i got nothing but a whining noise, when looking inside the pc, the display on the abit ag8 motherboard was showing 8.

i read on the internet about cold boot problems and held in the reset button which did make a difference.

switching on the pc i now get

2
0.0.
8.3.
8.7.
9.6.
9.e.
9.f.

followed by one long beep then 3 short beeps.

heres what i have done.
cleared the cmos using the battery (tried jumpers also).
tried booting up using basic hardware (with out graphics card, hdd connected.
reseated cpu and fan
tried to remove as much dust as possible.

can anyone shed any light on this as im at my wits end!

ps i did find this link,

click here
thanks in advance!

pc spec is

3.2 ghz p4
1 ghz ddr400 ram (2 x 512mb)
128mb ddr nvidia geforce graphics
200gb sata hdd

the bios is pheonix

this is the exact mobo spec

click here

  ambra4 01:36 08 Oct 07

Memory problems,

First try reseting the memory in the connectors

If still the same problem try them one at a time if you have two chips

If only one interchange the connectors

This thread is now locked and can not be replied to.

Sony Xperia XZ Premium review: Hands-on with the new 4K HDR phone with Motion Eye camera and Snapdr5…

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

Best laptop for design and art 2017: we test Apple, Dell, HP, Lenovo and Microsoft's best models…

CarPlay tips & troubleshooting guide: CarPlay tips & troubleshooting guide: Get the most from…