1 CPU @100%, yet no process > 10 % ?

  kimb 22:32 14 Jun 08
Locked

My pc has slowed down to the point that the mouse cursor doesn't respond very well.

When I run task manager in the performance tab I see one CPU is being thrashed at 100% and the other is at 10 - 20%. Yet when I look at the processes that are running, none (bar idle) are going more than a few % !

What can be causing the one processor to be going full pelt ?

  skidzy 06:19 15 Jun 08

Possible background service such as Microsoft updates.

If Vista,this could be the service Superfetch.

To stop this service;

Start and type SERVICES and return

Scroll through to Superfetch and disable this service and reboot.

If xp,turn off auto updating from Control panel,automatic updates/reboot.If things settle down we know its the MS updates causing the problem.

Also consider your startup programs;

If xp

start / run and type MSCONFIG and return.
Select startup and remove all the ticks but leave your firewall and antivirus ticked and reboot.If a laptop,leave the synaptics listings alone (do not untick them).

Same for Vista except type in the start box MSCONFIG and enter,agree to any UAC prompts.

This thread is now locked and can not be replied to.

LG G6 review: Hands-on with LG’s bold, big-screen shot at perfection

1995-2015: How technology has changed the world in 20 years

How the 2017 Oscar-winning VFX of The Jungle Book were created

The 22 best Safari extensions | Best Safari plugins: Improve Apple's Safari web browser with these…